V: Vi glæder os til at se udspillet

Danske virksomheder betaler for høje afgifter og skatter, mener Venstre.

Derfor er det glædeligt, at den nye SR-regering har lempelser for erhvervslivet på arbejdsprogrammet.

- Vi glæder os til at se udspillet. Det er rigtig godt, hvis man vil gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark, siger erhvervsordfører for Venstre Kim Andersen til Ritzau.

Han henviser til, at danske virksomheder er underlagt afgifter, som er højere end afgifterne i nabolandene.

- Og det er klart med til at nedsætte vores konkurrenceevne, og dermed mulighederne for at skabe nye arbejdspladser, siger Kim Andersen og henviser til, at hans parti gennem lang tid har efterlyst lempelser.

- Vi skal have trykket på afgifterne ned, og derfor deltager vi gerne i forhandlingerne, siger han.

Ifølge Børsen indgår lavere skatter og afgifter for erhvervslivet i den vækstpakke, som ventes at blive lanceret af regeringen i foråret.

Den nyslåede skatteminister, Morten Østergaard (R), siger til avisen, at regeringen er meget optaget af, at danske og udenlandske virksomheder er parate til at investere og skabe job i Danmark.

- Vi vil lave nogle vækstinitiativer, og Skatteministeriet spiller en afgørende rolle for de ambitioner, vi har på området, siger han, uden dog at afsløre, hvilke virkemidler der skal til.

Socialdemokraterne maner dog til besindighed. På et pressemøde mandag fastslog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at der ikke er planer om at lette selskabsskatten.

Og Socialdemokraternes finansordfører Jesper Petersen fastslår også, at der ikke bliver tale om massive skattelettelser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip