V: Vi skal nok blive enige med K om beløbsgrænse

Venstre tror på, at man kan finde fælles fodslag med Konservative om en fremtidig udlændingepolitik, efter at sidstnævnte fredag har fremlagt et nyt udspil på området.

- Vi er enige om, at der skal en strammere udlændingepolitik til på den ene side, men at Danmark på den anden side har brug for at få tilført den nødvendige arbejdskraft udefra, siger integrationsordfører Martin Geertsen (V) til Ritzau.

Konservative foreslår, at man sænker lønkravet til udlændinge, der ønsker at arbejde i Danmark, fra de nuværende 375.000 kroner om året til 315.000 kroner.

Venstre mener derimod, at grænsen skal hæves til 400.000 samtidig med, at man indfører en ny grænse på 215.000 kroner for indvandrere fra lande, hvor befolkningen vurderes at være lettere at integrere i det danske samfund.

- Der er marginale forskelle på, hvordan man vil gøre tingene, men målet er vi enige om, mener Martin Geertsen.

Han er dog bekymret for, hvad en generel sænkelse af beløbsgrænsen vil betyde for integrationen.

- Vi er selvfølgelig bekymret for, at en sænkelse for alle kan medføre nogle integrationsproblemer, siger han og uddyber:

- Dem, der kommer fra lande, som minder om vores, er formodentlig lettere at integrere end folk, der kommer fra ikke vestlige lande. Det kan vi simpelthen aflæse i statistikkerne, og det er derfor, vi opererer med to forskellige beløbsgrænser.

Ikke desto mindre mener Martin Geertsen, at der er tale om "nuanceforskelle" imellem de to partiers udspil.

- Vi har bevist igennem 10 år, at vi kan få enderne til at mødes mellem K, V og O, og vi skal også nok få plads til Liberal Alliance, siger han.

Spørgsmål: Men Dansk Folkeparti ønsker en grænse på 500.000 kroner, det er næsten 60 procent over De Konservatives forslag?

- Med de få hundredetusinde, det handler om, skal vi nok finde en balance, så alle kan se sig selv i det, forudser integrationsordføreren.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip