V vil ikke røre politikeres løn før kommission har talt

Enhedslisten får ikke opbakning fra Venstre, når partiet senere fredag har en stribe forslag i folketingssalen, der på flere punkter forringer politikernes løn- og pensionsforhold.

Det fastslår Venstres gruppeformand, Kristian Jensen.

- Vi støtter ikke forslaget med den begrundelse, at der er nedsat en vederlagskommission, som skal se på aflønning, vederlag og pension for alle landets fuldtidspolitikere, herunder borgmestre, siger han.

- Vi synes, at det er mest rimeligt, at det er en uafhængig kommission med eksperter, der kigger på de her ting, frem for at det er os selv, der håndterer det her, siger Kristian Jensen og fortsætter:

- Og vi har på forhånd sagt, at de anbefalinger, kommissionen kommer med, dem vil vi støtte.

Vederlagskommissionen skal først aflevere sin beretning til efteråret - altså på den anden side af det kommende folketingsvalg.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Socialdemokraterne til sagen fredag formiddag. Men partiet har tidligere fastslået, at man ligesom Venstre vil lade Vederlagskommissionen arbejde færdig, før partiet tager stilling til lønvilkårene.

Enhedslisten foreslår at nedsætte ministres vederlag permanent med fem procent og harmonisere folketingspolitikernes tilbagetrækningsalder med almindelige lønmodtagere.

Det sidstnævnte forslag har opbakning fra både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

- Det er hyklerisk ad h til, når politikerne nu i årevis har bedt danskerne om at arbejde længere, mens de selv kan trække sig tilbage lang tid før alle andre, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip