V vil lette skatter langt mere i vækstplan

Det forslår som en skrædder i helvede, at regeringens vækstplan sænker Public Service Obligations, PSO-afgiften, med 5,8 milliarder kroner indtil 2020.

Det siger Venstres finansordfører, Peter Christensen, om regeringens vækstplan "Danmark helt ud af krisen - virksomheder i vækst", der fremlægges af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomiminister Margrethe Vestager (R) senere torsdag.

- Det er afgørende, hvor man finder finansiering, når man letter PSO-afgiften med én milliard kroner. Det kan lyde af mange penge, men det svarer til mindre end dét, PSO-afgiften er steget bare det seneste halve år, siger Peter Christensen.

Vækstplanen med tre milliarder kroner til mere grundforskning og mindre bureaukrati for små og mellemstore virksomheder er "mindre og udmærkede initiativer", mener han.

- Men det skaber ikke enorm vækst i Danmark. Jeg kan konstatere, at regeringen ikke engang selv kalder det en vækstpakke, siger Peter Christensen.

Venstres vil spare fire milliarder kroner på "verdens dyreste beskæftigelsessystem". Det skal lette skatter og afgifter for virksomhederne for at skabe flere private job. Så må det offentlige spænde livremmen ind, påpeger Venstres finansordfører.

- Det handler mere om, hvordan vi skaber vækst og ikke så meget om krise. Der er rigtig dårlige fremtidsudsigter for dansk økonomi sammenlignet med alle andre lande i OECD. Det betyder, at vi vil blive relativt fattigere, end vi er i dag, siger Peter Christensen.

Venstre vil stemme for lavere skatter og mindre bureaukrati, selv om regeringen har sænket ambitionerne, forklarer han.

- Men dén vækstpakke, statsministeren annoncerede i nytårstalen er i hvert fald ikke på bordet hos regeringen, siger Peter Christensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip