Våbenhvile i Ukraine forud for forhandlinger

De ukrainske regeringsstyrker har suspenderet alle kampoperationer i den østlige del af landet på en "Stilhedens Dag", siger militæret i Kijev. Samtidig siger den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, at kontaktgruppen for Ukraine mødes om kort tid for at drøfte en opretholdelse af en våbenhvile.

- Det ukrainske militær har indstillet alle kamphandlinger og er parat til en "Stilhedens Dag", men hvis separatisterne angriber, så vi vil svare igen, siger en militær talsmand til Reuters.

I Moskva siger den russiske udenrigsminister, at "det vil tage lang tid at få mindsket spændingerne mellem Kijev og de prorussiske separatister.

- Men i de kommende dage vil et møde finde sted i kontaktgruppen, hvor vi vil diskutere en plan, der har sigte mod en endelig våbenhvile, siger Lavrov.

- Rusland forpligter sig til en ny runde med samtaler i denne uge i Hvideruslands hovedstad, Minsk, med henblik på at få afsluttet volden i den østlige del af Ukraine, hed det mandag i en udtalelse fra Jurij Usjakov, som er udenrigspolitisk rådgiver for den russiske præsident, Vladimir Putin.

Ifølge Usjakov er russerne klar til at gøre alt, for at parterne kommer til at mødes i denne uge.

Også repræsentanter for Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) skal deltage i møderne.

Regeringen i Kijev varslede lørdag en ny runde fredsforhandlinger med de prorussiske oprørere i Minsk, og samme dag blev begge parter enige om, at en ny våbenhvile skal træde i kraft.

Våbenhvilen er en del af den aftale, som de ukrainske myndigheder og prorussiske separatister indgik i Minsk 5. september, siger Ukraines præsident, Petro Porosjenko.Separatisterne har tilkendegivet, at de også vil støtte våbenhvilen.

Den forrige våbenhvile, som blev indgået i Minsk, er blevet brudt næsten dagligt.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip