Våbenhvile måske brudt: Skud hørt i det østlige Ukraine

Våbenhvilen mellem den ukrainske regering og prorussiske separatister i den østlige del af landet er muligvis brudt, et døgn efter at de stridende parter indgik aftalen.

En journalist fra nyhedsbureauet Reuters oplyser, at der er hørt skud øst for havnebyen Marjupol sent lørdag aften lokal tid.

- Der har været et angreb, men vi har ingen oplysninger om tilskadekomne, siger en ukrainsk officer til Reuters.

Journalisten har yderligere set et industrielt anlæg, en lastbil og en tankstation i brand i området omkring Marjupol nær den russiske grænse.

Udsendte for nyhedsbureauet AFP meddeler om "en række høje eksplosioner og tyk røg i horisonten" øst for byen.

Tidligere har området dannet ramme om en række blodige kampe mellem prorussiske oprørere og det ukrainske militær.

Våbenhvilen trådte i kraft fredag aften, og bortset fra, at de prorussiske separatister og den ukrainske hær få timer efter beskyldte hinanden for at skyde med raketter og artilleri nær storbyen Donetsk, blev der i løbet af lørdag meldt om ro langs kamplinjerne i det østlige Ukraine.

Omkring 2600 mennesker har siden foråret mistet livet under kampene mellem de ukrainske soldater og separatisterne i det østlige Ukraine, hvor separatisterne har erklæret uafhængighed tidligere på året.

Våbenhvilen er formuleret i en 12-punktsplan og udarbejdet af repræsentanter fra Ukraine og de prorussiske separatister med deltagelse af repræsentanter fra den europæiske sikkerhedsorganisation OSCE.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip