Våbenhvilen i Mellemøsten er truet af mortérgranat

En mortergranat er tirsdag blevet affyret mod det sydlige Israel fra Gaza, uden at nogen er kommet til skade. Det er det første angreb, siden en våbenhvile mellem de stridende parter blev indgået 26. august, oplyser israelsk militær ifølge internationale nyhedsbureauer.

- Det er første gang siden Operation Protective Edge, at en mortérgranat er affyret fra Gaza mod det sydlige Israel, siger talsmand oberstløjtnant Peter Lerner ifølge nyhedsbureauet AFP på den israelske hærs officielle twitterside med henvisning til Israels militæroffensiv mod Gaza.

- Der er ikke rapporteret om tilskadekomne eller materielle ødelæggelser, tilføjer han.

I Gaza siger en talsmand for Hamas, der reelt regerer området, til nyhedsbureauet AFP, at den militante islamiske gruppe og andre ønsker, at den tre uger gamle våbenhvile skal holde.

- De palæstinensiske grupper har forpligtet sig til at overholde våbenhvilen. Vi ønsker, at den skal holde, siger Samu Abu Zuhri.

Han satte spørgsmålstegn ved, om angrebet, som Israel hævder, overhovedet har fundet sted.

- Der er ikke noget bevis for, at der har været mortérild fra Gazastriben, siger han.

I en udtalelse fra den israelske hær hedder det, at granaten slog ned i Eshkol-regionen, som grænser op til Gazastriben.

Israel indledte i juli en operation, hvis mål var at sætte en stopper for raketangreb fra Gazastriben. En efterfølgende 50 dage lang krig med militante kostede mindst 2143 palæstinensere livet, knap 70 procent var civile, og 73 på den israelske side blev dræbt.

Med Egypten som mægler ventes de stridende parter i denne måned at indlede forhandlinger i Kairo for at blive enige om en mere formel og langsigtet version af den eksisterende våbenhvile uden tidsfrist.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip