Våd weekend i vente: Bedre vejr i næste uge

Der bliver ikke nogen grund til at fejre vejret, når Aarhus i weekenden indleder sin traditionsrige festuge.

Ligesom resten af landet vil det være en god idé for aarhusianerne at holde en paraply inden for rækkevidde, selvom der formentlig også bliver enkelte stunder til at nyde solen.

Bygerne begynder allerede fredag morgen, når en front trækker ind over landet fra sydvest. Dermed er linjen lagt for resten af weekenden.

- Man skal ikke regne med, at det holder tørt. Alle får glæde af regnen, og det er mere et spørgsmål om, hvornår bygerne lige passerer hen over hovedet på folk. Nogle steder kan sagtens få 10 millimeter regn eller mere i løbet af weekenden, fortæller vagtchef Henning Gisselø fra DMI.

Mens fredag og lørdag ser regnfulde ud, tyder det på, at søndag kan blive mere solrig.

- Søndag er lidt mere spændende. Der bliver lidt mere kig til solen generelt i hele landet, og selvom der er skyer, kommer de ikke nødvendigvis til at være alle steder. Alle er stadig i farezonen, men ikke så længe ad gangen, forklarer Henning Gisselø.

Trods risikoen for regn ser temperaturen ud til at holde sig i underkanten af de 20 grader i hele weekenden. Og når den nye uge begynder, vil det ustadige vejr formentlig forsvinde.

- Allerede mandag kunne det godt blive en smule bedre, og tirsdag og onsdag bliver det gradvist mere stabilt vejr med mere sol. Det ser helt sikkert ud til, at det bliver bedre både nedbørsmæssigt og solmæssigt, lyder det fra Henning Gisselø.

/ritzau/

 

Dagens Gossip