Vådt vejr bliver igen hverdag

Det er efterhånden ved at gå op for vejrguderne, at kalenderen viser efterår.

Godt nok bliver en rest af sommervarmen stadig hængende over Danmark, men de grå skyer og regnbygerne banker for alvor på i denne vejruge.

Faktisk er mandag nok den dag, hvor der er bedst chance for at få sol - og det bliver primært i den østlige del af landet, lyder prognosen fra DMI.

- Det er ikke, fordi det er det allermest spændende vejr. Det bliver en rigtig ustadig og fugtig uge. Det bliver ikke koldt, men der kommer en del regn, og det bliver også noget blæsende, siger vagthavende meteorolog Frank Nielsen.

Den første større portion regn kommer formentlig allerede i løbet af mandag eftermiddag og aften, hvor der ventes at falde mellem 10 og 20 millimeter.

Tirsdag og onsdag kommer der også til at være gråt på himlen, men der kommer ikke så meget regn, og solen vil også kunne klemme en stråle ud gennem skyerne med ujævne mellemrum.

- Torsdag har vi balladen igen, siger Frank Nielsen med henvisning til endnu en regnfyldt dag.

Bornholm kommer ugen igennem til at slippe billigst på regnkontoen, mens den vestlige del af landet får flest byger.

- Der er nok en tendens til, at det i længere tid er dårligt vejr i den vestlige del af landet end i den østlige del af landet. Så som så ofte før bliver vejret dårligst i Jylland, fortæller Frank Nielsen.

Temperaturmæssigt kommer der generelt til at være mellem 15 og 18 grader om dagen og mellem 10 og 15 grader om natten.

- Så selvom det er en våd og ustadig uge, er det stadig forholdsvist mildt, siger Frank Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip