Vægtskål tipper mod EU-exit i Storbritannien

12/04/2016 20:12

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Den EU-skeptiske lejr står i øjeblikket til sejr i Storbritannien, som til sommer stemmer om fortsat medlemskab af unionen.

45 procent af briterne ønsker at forlade EU, mens 42 procent vil blive i unionen, viser en måling fra analyseinstituttet ICM ifølge nyhedsbureauet Reuters.

12 procent af de adspurgte har ikke taget stilling til folkeafstemningen.

I den seneste måling fra analyseinstituttet var der snævert flertal for fortsat medlemskab af EU. I den måling, for knap en uge siden, førte den EU-positive side med en procent, og det har længe været meget tæt mellem ja og nej.

Det kan blive en rigtig dyr omgang for briterne, hvis de beslutter sig for at forlade EU.

Ifølge en få uger gammel rapport fra Det Britiske Industriforbund (CBI) vil regningen i Storbritannien for et såkaldt "brexit" - et britisk farvel til EU - blive op mod 100 milliarder pund (957 milliarder kroner).

Samtidig vil briterne miste 950.000 arbejdspladser inden 2020, hedder det i rapporten.

I sidste uge blev det besluttet at udskyde et længe planlagt topmøde i juni med fem dage, så det ikke falder sammen med folkeafstemningen i Storbritannien 23. juni.

Hvis briterne stemmer for at forlade EU, kan det sende EU ud i en ny krise og blive et emne, der vil fylde meget på dagsordener ved EU-topmøder lang tid fremover.

/ritzau/