Vækstplan: Ingen kan komme med et tal på job i vækstplan

- Der er alt, alt for få.

Sådan lyder det fra Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen, omkring hvor mange arbejdspladser, som regeringens og Venstres skitse til en vækstpakke vil bidrage med.

Efter at have siddet ved forhandlingsbordet siden i søndags er de politiske parter tirsdag aften nået til enighed om rammerne for en vækstpakke.

Men aftalens mere end 90 initiativer vil ifølge partiformanden ikke betyde et boom i antallet af danske arbejdspladser.

- Jeg har set, at danske topchefer har kaldt regeringens vækstplan for uambitiøs. Og det er den også i den forstand, at mange af forslagene er gode nok, men det er ikke noget, der på den korte bane rykker mange arbejdspladser, siger Lars Løkke Rasmussen.

Fra regeringens side har økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) blandt andet siddet ved forhandlingsbordet.

Hun kan i forlængelse af Lars Løkkes svar om "alt for få" arbejdspladser heller ikke komme med et konkret tal på, hvor mange job der er i aftalen.

- Der er det ved det, at der er konjunktur- og strukturpolitik. Det her er vækstpolitik, og det skal gøre det attraktivt at drive sin virksomhed i Danmark, blive i Danmark og udvikle den i Danmark, siger Margrethe Vestager.

- Det tror jeg ikke, at man skal gøre op i arbejdspladser, men det skaber en ramme for, at vores dygtige virksomhedsledere i samspil med deres medarbejdere kan drive det til mere, tilføjer hun.

Spørgsmål: Så det er usikkert, om der overhovedet er nogen?

- Næh, jeg siger bare, at den regnemaskine, som vi normalt drejer håndsvinget på, ikke kender den her type politik lige så godt, som vi gør, siger Margrethe Vestager.

- Ikke desto mindre er det det, som aftalen er et meget klart udtryk for. Sådan en skitse som den her har et meget stort potentiale, fortsætter hun.

Heller ikke finansminister Bjarne Corydon (S) nævner et konkret antal arbejdspladser, som aftalen vil kunne bidrage med.

- Det er sådan, at den her type politik fungerer meget enkelt. Den sætter virksomhederne stærkere, når vi skal konkurrere med resten af verden om de job, man konkurrerer om, siger Bjarne Corydon.

- Man kan ikke regne præcist på, hvor meget de vil vinde på det, og hvornår det kommer. Men det siger sig selv, at det betyder noget, fordi hvis de taber den konkurrence, så koster det selvfølgelig job. Men vinder de den, så kommer der job, lyder det fra finansministeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip