Væltet lastbil spærrer Sydmotorvejen i sydgående retning

Politiet har onsdag eftermiddag afsluttet oprydningsarbejdet på Sydmotorvejen E47 ved Guldborgsund-tunnelen, hvor en lastbil fyldt med frugt i kasser væltede tidligt onsdag morgen og spærrede vejens sydgående spor.

Indtil videre er motorvejen dog kun åben med et spor i begge retninger, lyder det onsdag eftermiddag.

En fuld bulgarsk chauffør på 38 år er blevet anholdt. Politiet mener, at han forårsagede ulykken. En blodprøve skal afgøre, hvad han kan sigtes for.

Politiet fik anmeldelsen om uheldet klokken 05.31 onsdag.

Måske fordi han var fuld, kørte den bulgarske chauffør, der var på vej mod syd, ind i autoværnet og tabte noget af sin last af metaldele.

Noget af den tabte last røg over i den modsatte kørebane, hvor en hollandsk lastbil fyldt med kasser med frugt netop kom kørende mod nord.

Den hollandske bil kunne ikke undgå at køre ind i metaldelene og kom i slinger, hvorpå den med sin last væltede ind over motorvejens sydgående spor.

Oprydningsarbejdet blev straks sat i gang, og i begyndelsen måtte det nordgående spor også lukkes delvis på grund af den tabte last på kørebanen.

I første omgang regnede politiet med, at oprydningen kunne overstås på få timer, men den viste sig at være mere møjsommelig end ventet.

Ingen kom noget til ved uheldet, der forårsagede lange bilkøer i flere timer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip