Vær klar i dag: Benzinpriserne rammer laveste niveau i tre år

Tirsdag morgen rammer listeprisen på en liter benzin det laveste niveau i tre år. Samtidig falder listeprisen på en liter diesel også.

Det viser en opgørelse, som Spar Nord har lavet på baggrund af energiselskabet OK's prisstatistik.

Ifølge chefanalytiker hos Spar Nord Martin Lundholm skal grunden til de lave benzinpriser findes i Mellemøsten og i Nordsøen.

I Saudi-Arabien er der sket et dramatisk øget udbud af olie, og samtidig er prisen for Nordsøolie faldet voldsomt. Det er med til at presse benzinpriserne i bund.

- Prisen på Nordsøolie er faldet med over 30 procent bare fra juni til november i år. Det er en meget stor svækkelse, og det har naturligvis indflydelse på benzinprisen, siger Martin Lundholm.

Ifølge Lundholm kan faldet i benzinprisen betyde flere penge mellem hænderne til den almindelige danske bilist.

- Man vil opleve, at energi- og benzinpriserne falder og nok også vil falde yderligere. Når priserne falder, så kommer der flere penge i lommen på den enkelte dansker.

- Man kan næsten tale om en mindre skattelettelse for borgerne. Den vil fungere som en tiltrængt hjælpende hånd til den fortsat svage vækst, siger Martin Lundholm.

Udregninger fra Realkredit Danmark i 2013 viser, at faldet i benzinprisen dengang gav en typisk dansk familie en besparelse på 340 kroner på årsbasis.

Som bilist kan du også opleve, at benzinprisen varierer hos hver enkelt tankstation. Det skyldes den hårde lokale priskonkurrence, som medvirker til, at benzin og diesel ofte handles til godt en krone under listeprisen.

Listeprisen for en liter blyfri 95 er tirsdag nede på 11,90 kroner per liter, mens man skal slippe 10,54 kroner for en liter diesel.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip