Vær tålmodig: Sommervejret kommer igen inden weekenden

Nogle dage med byger, skyer og temperaturer omkring 20 grader.

Det er, hvad solhungrende danskere skal overkomme, inden det sommerlige vejr vender tilbage og skaber ideelle vilkår for en tur på stranden i slutningen af ugen, hvis man skal stole på vejrudsigten.

- Budskabet må være, at man skal have lidt tålmodighed de første par dage i ugen, og så bliver det ellers strandvejr, fortæller vagthavende meteorolog Frank Nielsen hos DMI.

Det ustadige vejr fra weekenden har dermed ikke bidt sig helt fast. Mandag ser ud til at blive værst i forhold til nedbør, mens tirsdag og onsdag bliver en blanding af sol, skyer og regn. Temperaturerne kommer til at ligge på den gode side af 20 grader, men ikke meget over.

Men så presser et højtryk sig på vestfra, og varme vinde strømmer til fra syd og sydøst.

- Generelt set bliver mandag nok ugens dårligste vejrdag. Men det tegner til, at det vender, og fra torsdag og resten af ugen kommer der temperaturer omkring 25 grader, siger Frank Nielsen.

Dér, hvor solen slår kraftigst igennem, vil man i weekenden kunne få op til 27 grader, og ifølge Frank Nielsen tyder prognoserne på nuværende tidspunkt på, at varmen fortsætter ind i næste uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip