Værditransport-bil var farlig at bruge

En varevogn, der blev brugt til at transportere kontanter ud til kunderne, var så slidt, at Nokas Værdihåndtering er blevet dømt til at betale erstatning.

Det har Vestre Landsret afgjort i en dom.

I sommeren 2011 skulle en kvindelig chauffør aflevere en kuffert med mønter og sedler til en kunde i Aalborg.

Hun parkerede tæt ind til kantstenen, gik ind i varerummet fra førerhuset, og tog den tunge pengekuffert.

Så åbnede hun sidedøren og trådte med højre fod ned på trinbrættet, mens hun holdt ved døren med den ene hånd. Hendes fod gled på det smalle og nedslidte trinbræt, og hun faldt ned på venstre fod, og brækkede anklen.

Trods smerterne lykkedes det hende at få slået alarm, så vognen med værdierne kunne sikres, og flere chauffører kom til og hjalp hende på skadestuen.

Medarbejderne bruger sidedøren, når de skal læsse bilen og trækker de tunge pengekufferter op over trinbrættet. Derved bliver skridfladen slidt af, og trinbrættet bliver glat.

Nokas Værdihåndtering mente, at der var tale om et hændeligt uheld, og at arbejdsgiveren ikke kunne kritiseres for ikke at have ordnet trinbrættet.

Men både Retten i Aalborg og nu Vestre Landsret er enige om, at ledelsen af Nokas Værdihåndtering vidste, at trinbrættet på den pågældende bil var nedslidt og glat, og at der var nærliggende fare for, at medarbejderen kunne glide på trinet.

Således havde tillidsrepræsentanten, ganske kort tid før uheldet klaget over, at trinbrættet netop på uheldsbilen var slidt ned.

Af den grund skal Nokas Værdihåndtering, der er Nordens største værdihåndteringsfirma, betale de 181.000 kroner i erstatning til chaufføren plus renter, og hertil kommer sagens omkostninger ved begge retter med 74.000 kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip