Vagter står klar ved svensk skoleåbning efter sværd-drab

Området Kronan i den svenske by Trollhättan blev i sidste uge ramme om en tragedie, da en ung mand gik til angreb på en skole og dræbte en elev og en hjælpelærer.

Først mandag i næste uge slår skolen igen dørene op for elever og lærere, og her vil vagter stå klar ved hovedindgangen, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Også i skolens lokaler vil der være vagter til stede, så længe det anses for at være nødvendigt, oplyser Trollhättans kommunalbestyrelse i en pressemeddelelse.

- Vi er klar over, at det er specielt for mange at komme tilbage til Kronan, og der er intet facit for, hvordan det kommer til at være. Jeg er dog tryg ved, at vores fantastiske personale vil skabe en stemning, som elever og andre besøgende kan føle sig tryg i, siger Paul Åkerlund, talsmand for kommunalbestyrelsen.

Der vil også være fagfolk til stede på skolen til at tale med eleverne om tragedien, hvor en ung mand dræbte to personer med et sværd.

Selvom skolen først åbner igen mandag, når eleverne kommer tilbage fra efterårsferie, bliver området, der blandt andet huser en café og lokale butikker, åbnet for omverdenen igen allerede torsdag.

Dog vil butikker og café holde lukket frem til klokken 15, når eleverne fra mandag igen skal have deres daglige gang på området.

- Medarbejdere på skoleområdet har ytret stærkt ønske om, at elever og personale kan have området for sig selv til at begynde med. Det har vi stor forståelse for, og derfor åbner forretningsområdet først klokken 15, siger Paul Åkerlund.

Han understreger dog, at både unge og ældre mennesker er afhængige af det lokale butiksliv, og derfor er der ikke tale om en permanent ordning.

Onsdag ventes tusindvis at møde op til en ceremoni i Trollhättan, når Lavin Eskandar bliver begravet klokken 11. Han var hjælpelærer på skolen og skoleangrebets første offer.

Svensk politi har afhørt adskillige vidner om tragedien og har blandt andet ved at følge blodspor på skolen fastlagt, at den unge gerningsmand dræbte sit første offer umiddelbart efter ankomsten til skolen.

Samtidig er det kommet frem, at gerningsmanden poserede på et billede med to elever, efter at han var blevet drabsmand, skriver Aftonbladet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip