Vagthund: Islamisk Stat indtager den libyske by Sirte

En militant gruppe tilknyttet Islamisk Stat hævder at have erobret den libyske kystby Sirte, rapporterer den amerikanske overvågningsgruppe Site ifølge nyhedsbureauet AFP.

Islamisk Stat-gruppen har fortrængt den lokale milits Libysk Daggry og blandt andet vundet kontrol over et kraftværk.

Site meddeler, at jihadisterne har offentliggjort billeder af "IS-soldater involveret i kampe, siddende på tunge våben, udforskende kraftværket og byen, men også af døde krigere fra Libysk Daggry".

Sirte ligger midt på kyststrækningen mellem hovedstaden Tripoli og Benghazi i øst - cirka 450 kilometer fra hovedstaden.

Kystbyen var den tidligere libyske leder Muammar Gaddafis hjemby. Det var også der, han blev dræbt under krigen i 2011, da en international koalition med støtte af blandt andet danske kampfly nedkæmpede det siddende styre i forlængelse af et eskalerende oprør.

Gaddafis fald ledte Libyen ud i et sandt kaos med mange tusinde dræbte til følge og en splittelse, som har ført til to rivaliserende parlamenter og militser, som bekriger hinanden.

Det magttomrum, som opstod efter Gaddafis fald, har blandt andet ført til, at også Islamisk Stat har fået fodfæste i landet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip