Valencia-sejr hjælper Laudrup tæt på avancement

07/11/2013

Med en 3-2-sejr over schweiziske St. Gallen i en medrivende fodboldkamp sikrede Valencia sig videre avancement fra Europa Leagues gruppe A.

Valencias sejr vækker formentlig også glæde i Swansea-lejren. Med to kampe tilbage har Michael Laudrups tropper fem point ned til netop St. Gallen og har dermed meget gode kort på hånden i forhold til at følge med Valencia videre til forårets 1/16-finaler.

Valencia bragte sig planmæssigt i front med 1-0 efter en halv time, da argentineren Pablo Piatti dukkede op i feltet efter en dødbold og skød bolden i mål.

Den stilling holdt dog kun i syv minutter, før franskmanden Stephane Besle udlignede til 1-1 for hjemmeholdet på et oplæg af forsvarsspilleren Philippe Montandon.

Og netop Montandon skulle få en uheldig hovedrolle i anden halvleg, da han efter 55 minutter begik straffespark på Valencias Jonas og i samme ombæring modtog et direkte rødt kort.

Jonas misbrugte selv muligheden fra 11 meter, da han med et svagt, fladt spark ved jorden var læst af hjemmeholdets målmand.

Stik mod spil og chancer tog St. Gallen pludselig føringen, da den serbiske angriber Goran Karanovic med et smart træk på midten af banen skaffede sig selv en friløber, som han iskoldt udnyttede.

Valencia sad tungt på spillet, og de nåede at have deres tredje afslutning på træværket, inden Pablo Piatti nok engang dukkede op i feltet og kanonerede bolden ind til 2-2-udligning.

Kampens afgørende scoring fandt sted fire minutter før tid, da Sergio Canales med et fremragende spark uden for feltet bragte Valencia på 3-2.

I gruppe B kom Mathias "Zanka" Jørgensen på banen for PSV Eindhoven efter 69 minutter, da hollænderne hjemme slog Dinamo Zagreb 2-0.