Valgren tror på succes i Danmark Rundt trods hård Tour

Tinkoff-holdets danske kaptajn i årets Postnord Danmark Rundt, Michael Valgren, tror på, at han kan tage den samlede sejr i løbet.

Det på trods af, at han for blot få dage siden vendte hjem fra tre ugers opslidende Tour de France

- Jeg har ikke kørt meget på cykel siden søndag, men jeg håber, benene stadig er gode. Jeg skal nok lige i gang, men så rammer man en rytme, og så skal det nok gå.

- Hvis jeg ikke er for træt, burde jeg have et andet niveau end de andre. Men det kan også være, jeg er helt færdig, siger han.

Valgren har tidligere vundet løbet i 2014, og den succes håber han på at kunne gentage i årets udgave, der blev skudt i gang onsdag i Herning, hvor første etape går mod Esbjerg.

Michael Valgren tror på, at de hårde uger i Tour de France måske endda kan være en fordel i løbet.

- Der er en helt anden fart i touren, så jeg har nok en helt anden topfart end de andre. Mange af de andre har ikke kørt løb i lang tid, så det skal jeg prøve at udnytte, lyder det fra Michael Valgren inden starten i Herning.

Med i årets felt er også storholdet Astana, der har taget hollænderen Lars Boom med som kaptajn. I 2015 vandt han første etape af Danmark Rundt, og han bliver af flere udråbt som en af dem, der skal kæmpe med Valgren og resten af Tinkoff-holdet om sejren.

Selv tror han da også på, at han har gode muligheder.

- Jeg vil prøve at køre et godt løb. Jeg er meget motiveret for at være her og vil gerne vise mig frem. Så jeg skal køre godt hver eneste etape, lyder det fra hollænderen.

Han tror dog, at hjemmebanen kan være en fordel for de danske ryttere.

- Der er nogle stærke hold her, og vi er i Danmark, så de danske ryttere er meget motiverede. Det giver lidt ekstra. Vi må se, hvordan det går, siger han.

Postnord Danmark Rundt starter onsdag med en 200 kilometer lang etape fra Herning til Esbjerg. Løbets femte og sidste etape køres søndag og slutter traditionen tro med ti omgange på en rundstrækning på Frederiksberg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip