Valgren: Vi bør være gode nok til at køre den hjem

Michael Valgren (Tinkoff) bevarede sin blå førertrøje i Postnord Danmark Rundt med en fjerdeplads på lørdagens enkeltstart i Nyborg.

Selv om meget kan ske på sidste etape til Frederiksberg søndag, mener Valgren, at han og Tinkoff-holdet bør være i stand til at bevare trøjen helt til slut.

- Vi skal køre langt i morgen, og jeg har kun 12 sekunders forspring, så med nogle bonussekunder derude bliver den revet af mig.

- Men jeg har et stærkt hold bag mig, og vi burde være gode nok til at kunne køre den sikkert hjem, siger Valgren.

Han kørte en flot enkeltstart og var i mål blot ti sekunder langsommere end etapevinderen og U23-verdensmesteren i enkeltstart, Mads Würtz Schmidt (Virtu Pro-Veloconcept).

Selv om det ikke blev til en etapesejr for publikumsfavoritten Valgren, var han godt tilfreds med udbyttet af etapen.

- Selvfølgelig ville jeg da gerne have etapesejren, men jeg havde ikke regnet med det.

- Jeg håbede på top-fem, og det klarede jeg. Jeg vidste, de andre ville køre stærkt. En sejr vil man altid gerne have, men jeg blev slået på dagen af en bedre mand, siger han.

Skulle Valgren vinde løbet i sidste ende, vil det være anden gang, han tager den samlede sejr i Danmark Rundt. Første gang, han præsterede det, var i 2014.

Forsvaret af trøjen kostede kræfter, og selv om han udbyggede sin samlede føring til de nærmeste konkurrenter en smule, ville han gerne have øget forspringet mere.

- Jeg måtte grave dybt og var helt færdig, da jeg kom over målstregen. Alt i alt er jeg tilfreds, men jeg ville også gerne have taget mere tid på de nærmeste konkurrenter, siger Valgren.

Han fører løbet med 12 sekunder ned til Magnus Cort (Team Postnord Danmark) og 56 sekunder ned til etapevinderen Mads Würtz Schmidt.

Løbet slutter søndag med en afsluttende etape fra Karrebæksminde til den faste endestation på Frederiksberg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip