Valgstedsmålinger: Abe vinder en massiv sejr i Japan

Japans premierminister, Shinzo Abe, ser ud til at have sikret sig et klart mandat til endnu en regeringsperiode, viser de første valgstedsmålinger fra Tokyo, efter at valgstederne er lukket over middag dansk tid.

Valgdeltagelsen ser imidlertid ud til at være rekordlav.

Abes regeringskoalition står til at vinde to tredjedele af stemmerne i underhuset ved søndagens valg, der blev udskrevet af premierministeren to år før tid.

Ifølge den private tv-kanal TBS står premierministerens liberale demokrater i LDP til at sætte sig på 294 sæder i underhuset, mens regerings juniorpartner Komeito står til 34. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Andre kanaler viser tilsvarende målinger.

Store dele af Japan var ramt af et voldsomt snevejr på valgdagen, hvilket ifølge valgrapporterne fra landet har medført en lavere valgdeltagelse.

Et medieestimat viser, at den vil lande rekordlavt på 52,4 procent, og dermed under de 59,3 procent, som da Abe i 2012 kom tilbage til magten med løfter om at genstarte japansk økonomi.

Før valget herskede forventninger om, at mange ville undlade at stemme, hvilket skulle gavne Abe og hans Liberale Demokratiske Parti (LDP).

Japans økonomi gik i uventet recession, efter at regeringen i april hævede landets moms fra fem til otte procent.

Husstandenes indkomster er faldet for 13. måned i træk, mens vælgerne ser store virksomheder høste overskud og værdierne af aktierne stige.

Shinzo Abe er internationalt kendt - eller berygtet - for sin økonomiske politik, der hviler på finanspolitiske incitamenter, pengepolitiske lempelser og strukturelle reformer.

Abe selv havde gjort søndagens valg til en slags folkeafstemning om Abenomics.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip