Valgvinder Rousseff: Jeg vil være en bedre præsident

- Jeg vil være en meget bedre præsident, end jeg har været indtil nu.

Sådan lyder det ifølge Reuters søndag aften lokal tid fra Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, som over for sine tilhørere understreger, at hun vil arbejde for at bevise, at de har valgt rigtigt ved at give hende endnu en præsidentperiode.

Det er dog en forsigtig og forsonende præsident, der taler, efter at hun kun lige akkurat har tilkæmpet sig fire år mere som præsident for Sydamerikas største land.

- Jeg opfordrer alle brasilianere uden undtagelse til at forene sig til fordel for Brasiliens fremtid. Jeg mener ikke, at dette valg har delt landet i to. Det har udløst modstridende synspunkter, men de er fremkommet af et fælles ønske om en bedre fremtid for landet, siger Rousseff ifølge AFP.

Samtidig lægger hun op til dialog med sine politiske modstandere. For med godt 51 procent af stemmerne er det ikke en overbevisende sejr, Dilma Rousseff har hevet i land ved anden runde af præsidentvalget.

Førsteprioritet for den genvalgte præsident er politiske reformer, der skal ske i samarbejde med hele Kongressen. Derudover gør Rousseff det klart, at hun har fokus på finanspolitik, bekæmpelse af korruption og kontrol med inflationen i landet.

Dilma, som præsidenten blot bliver kaldt blandt landets 200 millioner indbyggere, kæmpede mod Aecio Neves, en erhvervsvenlig, socialdemokratisk senator fra delstaten Minas Gerais.

Han har erkendt sit nederlag og ifølge eget udsagn ringet til præsidenten og ønsket hende tillykke med sejren, skriver Reuters.

- Vores prioritet bør være at forene Brasilien, siger Neves i sin tale søndag aften lokal tid.

Dilmas parti Arbejderpartiet har siddet på magten i 12 år i Brasilien, der indtil for nylig har oplevet høje vækstrater, men som det seneste år er gået en smule i stå.

Hun var de fattige brasilianeres foretrukne kandidat, efter at Arbejderpartiets omfattende reformprogrammer har trukket millioner ud af fattigdom.

Neves var erhvervslivets favorit, fordi han menes at kunne skaffe fortsat økonomisk fremgang for Brasilien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip