Valutafond-chef sigtes for uagtsomhed i korruptionssag

Chefen for Den Internationale Valutafond (IMF), Christine Lagarde, meddeler onsdag, at de franske myndigheder har sigtet hende i en speget sag om korruption af millioner af euro.

Lagarde, der er en af verdens mest magtfulde kvinder, er således sigtet for "uagtsomhed" i en korruptionssag fra hendes tid som borgerlig fransk finansminister.

Lagarde blev tirsdag grillet af en særlig domstol i den franske hovedstad, Paris, der undersøger sager om ministres embedsmisbrug.

Christine Lagarde har hele tiden afvist anklagerne, men er tidligere udelukkende blevet afhørt som vidne.

- Jeg har bedt mine advokater om at anke beslutningen, som jeg betragter som grundløs, siger Lagarde til nyhedsbureauet AFP.

Adspurgt direkte om, hvorvidt hun trækker sig som leder af IMF, svarer Christine Lagarde: Nej.

Sagen handler om den tidligere finansministers håndtering af Frankrigs økonomiske håndsrækning på 400 millioner euro - svarende til 2,98 milliarder kroner - til den vanærede franske forretningsmand og politiker Bernard Tapie i 2008.

Udbetalingen har tråde tilbage til en sag fra 1993 mellem Tapie og den delvist statsejede bank Crédit Lyonnais.

Tapie hævder, at Crédit Lyonnais bedrog ham ved at sætte prisen på hans andele i det tyske sportstøjfirma Adidas for lavt i en handel mellem forretningsmanden og banken.

Lagarde sendte tvisten for en voldgiftsdomstol, der er i 2007 dømte til fordel for Tapie, som er mistænkt for at opnå særbehandling til gengæld for støtte til ekspræsident Nicolas Sarkozy ved valget i 2007.

Efterforskerne mistænker den nuværende IMF-chef for at have handlet i strid med reglerne, da hun muliggjorde kompensationen.

Det er fjerde gang, at Lagarde blev afhørt i sagen, der kan belaste hende i sit magtfulde job som chef for Den International Valutafond.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip