Valutastrateg: Endnu en rentenedsættelse kan være på vej

Skrevet af admin

10/02/2015

Mest læste i dag

Det kan godt tyde på, at Nationalbanken torsdag sænker indlånsrenten endnu en gang, da bankernes såkaldte nettostilling over for Nationalbanken er steget med omkring 13 milliarder kroner siden rentenedsættelsen torsdag i sidste uge.

Det vurderer Niels Christensen, der er valutastrateg i Nordea, over for Ritzau Finans.

Den seneste nettostilling, der er offentliggjort tirsdag klokken 16, viser, at bankerne har 301,8 milliarder kroner til gode i Nationalbanken, hvilket er 13,7 milliarder kroner mere end ved opgørelsen mandag.

Valuta handles med to dages valør - to bankdage efter den faktiske handel har fundet sted - og derfor er tirsdagens opgørelse første gang, at man kan se effekten af den seneste rentenedsættelse fra torsdag i sidste uge.

På det tidspunkt sænkede Nationalbanken renten på indskudsbeviser til minus 0,75, skriver Ritzau Finans.

Forskellen på 13,7 milliarder kroner indikerer ifølge Niels Christensen, at Nationalbanken er vedblevet med at sælge danske kroner efter rentenedsættelsen.

Han vurderer dog, at der kan være tale om investorer, "som lige prøver at teste Nationalbanken".

Han vurderer videre, at Nationalbanken har købt udenlandsk valuta for 60-70 milliarder kroner i februar, hvilket han baserer på de løbende nettostillinger, der er offentliggjort i løbet af måneden.

Niels Christensen peger på, at sandsynligheden for en ny rentenedsættelse ville have været mindre, såfremt nettostillingen tirsdag havde vist et uændret niveau.

/ritzau/

/ritzau/