Van Gaal kritiserer forsvarer for tåbelig udvisning

Manchester United-manager Louis van Gaal er stærkt utilfreds med sin forsvarsspiller Chris Smalling efter søndagens 0-1-nederlag til lokalrivalen Manchester City.

Smalling blev udvist kort før pausen, da han modtog sin anden advarsel for en hasarderet tackling, som van Gaal stempler som "tåbelig".

- En spiller skal kunne kontrollere sin aggressivitet. Når du har en advarsel, skal du klare det på en anden måde.

- Jeg sagde det på forhånd til spillerne: I et derby skal man være varsom. Det andet gule kort var tåbeligt. Man kan ikke gøre, som han gjorde i den situation. Det var ikke særlig smart, siger Louis van Gaal ifølge The Guardian.

Smalling sagde undskyld til holdkammeraterne efter kampen.

- Han var meget ydmyg. Man kan bare acceptere det, men det var i mine øjne ikke smart, gentager van Gaal.

Udvisningen faldt, da stillingen endnu var 0-0. Med en mand i undertal blev det for svært for United, der måtte indkassere sæsonens tredje liganederlag efter Sergio Agüeros scoring.

Storklubben har kun samlet 13 point i de første 10 kampe og kan notere den dårligste sæsonstart i 28 år.

Alligevel mener Louis van Gaal, at der er lysere tider på vej.

- Selv om vi var 10 mand, spillede vi bedre i anden halvleg end i første, og det skyldes holdets viljestyrke. Vi skabte mange chancer og kæmpede til det sidste, men City havde en meget stærk målmand.

- Selv om vi har mange skader, spillede vi lige op med Chelsea i sidste weekend, og også mod City var vi tæt på. Men vi skal stadig forbedre os, siger Louis van Gaal.

/ritzau/

 

Dagens Gossip