Van Gaal roser 18-årig joker efter sejr over FCM

Manchester Uniteds træner, Louis van Gaal, roser sine spillere - særligt den unge angriber Marcus Rashford - efter 5-1 sejren over FC Midtjylland torsdag aften.

18-årige Marcus Rashford skulle have siddet på bænken, men da franskmanden Anthony Martial blev skadet under opvarmningen, blev Rashford kastet i kamp fra start. Han greb chancen og scorede to mål i anden halvleg i Manchester Uniteds 5-1-sejr.

- Vi leverede en fantastisk præstation, og det er en stor kompliment til spillernes mod, især de yngre, siger van Gaal til avisen The Guardian.

- Det kan ikke have været nemt for Rashford og Joe Riley at debutere i Europa League, presset af at vide at vi er nødt til at vinde, siger træneren, som mener, at de to spillere har udviklet sig utroligt.

19-årige Joe Riley var på banen første gang som venstreback. Manchester United sad på begivenhederne gennem kampen og fik prikket bolden først hver gang. Når FC Midtjylland havde bolden, var det oftest kun få sekunder ad gangen.

Derfor var det stik mod al logik og retfærdighed, at FC Midtjylland scorede kampens første mål efter 27 minutter. Men glæden blev kort, for fem minutter efter blev der udlignet.

- Vi tabte ikke vores selvsikkerhed. Vi blev ved med at angribe, og vi scorede fem mål og skabte mange chancer, siger van Gaal til The Guardian.

Hvorvidt jokeren Rashford skal på banen igen i den kommende kamp mod Arsenal, vil træneren dog ikke løfte sløret for.

Med torsdagens nederlag på Old Trafford har midtjyderne tabt sammenlagt 3-6. Som det sidste danske hold har de dermed udspillet deres rolle i europæisk fodbold denne sæson.

FC Midtjylland får dog ros fra med fra sejrherrerne.

- En kamp med 5-1 sejr lyder nem, men det var den ikke. FC Midtjylland er et godt hold, men vi leverede en fantastisk præstation, siger van Gaal til The Guardian.

/ritzau/

 

Dagens Gossip