Van Gaal vil rejse ubesejret fra Brasilien

admin

|

12/07/2014

Dagens topnyheder

Hollands landstræner, Louis van Gaal, har i de seneste dage argumenteret for, at man ikke bør spille bronzekamp ved VM i fodbold.

Men når den nu er der, og Holland er en af parterne, ønsker han et godt resultat.

Han kan motivere sig ved at kunne blive den første landstræner for Holland, der rejser hjem fra et VM uden et reelt nederlag i enten ordinær kamp eller forlænget spilletid. Holland tabte nemlig semifinalen efter straffesparkskonkurrence til Argentina.

- Vi har ikke tabt en kamp, pointerer Louis van Gaal på pressemødet op til bronzekampen.

- Jeg har to og en halv dag til at analysere og kigge på Brasilien, og jeg vil ikke overlade noget til tilfældighederne. Jeg håber, jeg kan forberede mine spillere på en måde, så de kan spille en god kamp, vinde den og skrive historie.

Lørdagens deltagere i bronzekampen er havnet i denne på vidt forskellige måder. Mens Brasilien tabte 1-7 til Tyskland, tabte Holland med mindste margen på straffespark. Det har været svært at kapere for van Gaal.

- Det er den mest forfærdelige måde at tabe på, og derfor sagde jeg, at det var bedre at tabe klart med 1-7. Vi tabte ikke, men røg ud på straffespark, siger van Gaal.

Han står i spidsen for Holland for sidste gang i denne ombæring i hvert fald, da han efter VM tiltræder i jobbet som manager i Manchester United.

/ritzau/