Van Gaal viser tænder i United

Manchester Uniteds nye manager Louis van Gaal er ingen hvem som helst. Han vil have det på sin måde, og han er ikke tilfreds med, at hans nye klub skal bruge en stor del af sin sæsonforberedelse på en USA-tur.

Han mener ikke, at det er godt for spillerne, at man onsdag møder Los Angeles Galaxy i Pasadena i Californien og dernæst har kampe mod AS Roma, Inter og Real Madrid i henholdsvis Denver, Washington og Detroit.

De to hold, som klarer sig bedst, skal mødes i en finale i Miami den 4. august.

- Vi er nødt til at forberede os til næste sæson, og når du har kommercielle aktiviteter og forfærdeligt lange rejsetider og er nødt til at flyve og har jetlag, er det ikke godt for forberedelserne, siger hollænderen.

Manchester Uniteds vicedirektør Ed Woodward sagde forleden til britiske medier, at USA udgør de store klubbers største markedspotentiale i forhold til kommercielle muligheder.

Louis van Gaal har tidligere stået i spidsen for FC Barcelona, Bayern München og Ajax, og han går kun nødtvungent på kompromis.

- Turen var allerede arrangeret, da jeg kom til klubben, så jeg må tilpasse mig. United gør også, hvad klubben kan for at tilpasse sig til mine regler, siger han.

Manchester United havde en ualmindeligt dårlig sæson i sidste sæson. Her var sæsonforberedelserne præget af en lang tur til Asien.

Der skal klubbens spillere hen igen næste år, men ifølge Louis van Gaal, har ledelsen allerede lovet ham, at rejsen bliver markant kortere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip