Van Persies hattrick sender United i CL-kvartfinalen

19/03/2014

Manager David Moyes kan ånde lettet op, og Manchester Uniteds ellers kuldsejlede sæson har fået kunstigt åndedræt.

Den kriseramte engelske storklub leverede onsdag aften et resultat, som de færreste havde troet muligt, da Olympiakos blev sendt hjem fra Manchester med et nederlag på 0-3 efter et hattrick af angrebsstjernen Robin van Persie.

Efter græsk sejr på 2-0 i den første kamp var resultatet nok til at sende United videre til kvartfinalen i Champions League, og dermed bevarer klubben håbet om, at sæsonen alligevel kan få en forsonlig afslutning.

For den hårdt pressede manager Moyes er resultatet også en stor triumf. Skotten har haft nogle hårde dage siden 0-3-nederlaget til Liverpool i søndags, men onsdag gik det meste Uniteds vej.

Englænderne gik til pause med en føring på 2-0 efter at have scoret det andet mål på første halvlegs sidste spark.

Optimalt var det også, at begge United-mål blev scoret af Robin van Persie, sidste års topscorer, der har været meget kritiseret i denne sæson og har virket uden selvtillid.

Han bragte sit hold i front midtvejs i første halvleg, da han udnyttede et straffespark, som José Holebas klodset begik ved at gå i ryggen på ham.

Og i halvlegens overtid udnyttede han så en præcis tværbold fra Wayne Rooney til at sørge for fest og jubel på Old Trafford i pausen.

Det var ellers ikke, fordi Olympiakos var chanceløse. Grækerne spillede sig frem til flere store muligheder - den største klarede David De Gea med en imponerende fodparade, da Alejandro Dominguez troede, han havde udlignet til 1-1.

Men van Persie fik for alvor dulmet nerverne blandt publikum, da han sendte et frispark direkte i nettet til 3-0 i starten af anden halvleg.

I den situation måtte Olympiakos' spanske målmand Roberto dog tage halvdelen af "æren", da han van Persies noget tamme skud sad i målmandens side.

Føringen var stadig skrøbelig, fordi et græsk mål ville have sendt United ud, men englændernes defensiv holdt stand, mens publikum bed neglene til bunds.

Med sejren er Manchester United med i bowlen, når der fredag bliver trukket lod til kvartfinalerne.