Vand skal knytte Kokkedal sammen

Skrevet af Elo Christoffersen

|

10/12/2012

Dagens topnyheder

Vandets veje er borgernes veje. Det er grundtanken i det vinderprojekt, der løb med sejren i konkurrencen om at tegne planerne for Danmarks største klimatilpasningsprojekt til 118 millioner kroner i Kokkedal i Nordsjælland. Vinderprojektet blev afsløret i dag, og her kunne man se de konkrete planer for, hvordan regnvand aktivt skal bringe Kokkedals borgere tættere sammen og skabe liv og glæde i både bymidte og ådal. Bag vinderprojektet – Den blågrønne haveby – står et team med Schønherr A/S som hovedrådgiver og Bjarke Ingels BIG og Rambøll Danmark A/S som underrådgivere.

Visionen er at udvikle projektområdet i Kokkedal, så lokal håndtering af regnvand og oversvømmelser kan kombineres med byudvikling og etablering af rekreative værdier og nye aktive steder, hvor borgere kan mødes. Bag Danmarks største klimatilpasningsprojekt står et partnerskab bestående af Fredensborg Kommune, Realdania og de to almene boligorganisationer Boligselskabet Ab Hørsholm Kokkedal v/Boligkontoret Danmark og Boligforeningen 3B. Projektet støttes endvidere af Lokale og Anlægsfonden.

Projektområdet dækker en 69 ha stor bydel med ådal, skole, plejecenter, hal, center og boligområderne Egedalsvænge, Byengen, Nordengen, Skovengen og Engen. I alt bor der ca. 3000 mennesker i projektområdet.

Vinderprojektet løser opgaven med et hovedgreb, der består af tre hovedelementer: Ådalen, bymidten og den tværgående hovedsti, som tilsammen imødekommer Kokkedals behov for klimatilpasning og skaber større social sammenhængskraft i bydelen.