Vandaler med knive ødelagde sommeren for autistiske Danne - nu har han fået uventet hjælp

Sommeren så ud til at være ødelagt for 28-årige Danielle Engstrøm, da den autistiske mand i mandags fik punkteret sit badebassin af vandaler.

For andet år i træk fandt bøllerne vej til den have i byen Kvissleby, hvor han bor med sin familie, og med en kniv ødelagde de ukendte hærværksmænd plastikken i den oppustelige svømmepool.

Danielle Engstrøm - der også bare kaldes for Danne - var afhængig af bassinet i haven. Det var her, hvor han kunne finde en fred og tryghed til at klare hverdagen.

Poolbeklædningen var blevet skåret op med en lille lommekniv, og dermed var den 28-årige mand ulykkelig over de manglende muligheder for at bade i haven.

Læs også: Sandras søn med autisme forsvandt i tirsdags - men så kom Stefan og Josefin ham til hjælp

- Han er voksen nu, men har stadig de samme behov som et barn, sagde Anita Edström til Sundsvalls Tidning i tirsdags.

Plejemoren forklarede til avisen, at Danne elsker at svømme med resten af sin familie i badebassinet, men at han på grund af sit handicap har svært ved at hoppe i bølgerne ved de offentlige strande og søer.

Historien er blevet omtalt i flere medier, og nu har en privat indsamling sikret et helt nyt badebassin– denne gang af stål, så de ukendte hærværksmænd ikke kan ødelægge glæden hos den svenske familie. 

Den private indsamling løb op i 80.000 svenske kroner, hvilket ifølge dagens udgave af Sundsvalls Tidning efterlader økonomiske midler til et varmeapparat, så historiens hovedperson også får mulighed for at svømme i køligere vejr. 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip