Vandaler smadrer meterhøj kopi af VM-trofæet

En seks meter høj kopi af VM-trofæet i fodbold er blevet smadret og brændt ned af vandaler i den brasilianske by Teresopolis. Det er i samme by, at Brasiliens landshold vil have sin base under den månedlange turnering, der begynder om tre uger.

Kopien af VM-pokalen, der var opstillet på en af byens hovedgader, blev ødelagt tidligt tirsdag morgen. Ingen personer er blevet anholdt, men byens borgmester garanterer, at angrebet ikke vil gå ustraffet hen.

Det er ikke første gang, at symboler relateret til verdensmesterskabet bliver ødelagt. Oppustelige fodbolde og figurer af turneringens maskot, Fuleco, har også været udsat for hærværk.

Sidste år gik millioner af mennesker i flere brasilianske byer på gaderne for at protestere mod de store offentlige investeringer i den store fodboldbegivenhed og manglen på investeringer i sektorer som sundhed, uddannelse og kollektiv trafik.

Brasiliens VM-trup på 23 spillere samles senere denne måned i Teresopolis. Holdet er favorit til at vinde turneringen foran Argentina, Tyskland og Spanien.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip