Vandborg er imponeret over de store tempokonger

Det er de færreste cykelryttere, som kan køre med om medaljer ved onsdagens VM-enkeltstart i den spanske by Ponferrada.

Årets topfavoritter Tony Martin og Bradley Wiggins præsterer sjældent en skidt enkeltstart, fortæller den tidligere cykelrytter Brian Vandborg.

- Det virker til, at de store drenge stort set aldrig rammer en dårlig enkeltstart. Det er jeg sgu egentlig meget imponeret over, siger Vandborg.

Igen i år er Tony Martin den altoverskyggende favorit, mens Bradley Wiggins er en lige så klar favorit til andenpladsen.

Vandborg, der vandt DM i 2006 og 2013 og blev nummer fire ved VM i 2006, elskede enkeltstarten mere end noget andet - når smerten var til at bære.

- At køre sådan en enkeltstart på en god dag, det synes jeg fandeme var fedt. Det er måske sket en håndfuld gange, hvor jeg bare har kørt sådan en enkeltstart og accepteret smerten og nærmest syntes om den, siger Brian Vandborg.

- Det er det, man allerhelst gerne vil ramme. Nogle gange kan man bedre acceptere smerten end andre gange. Det er det store issue.

- De gange, det ligesom har kørt, og jeg har accepteret den smerte, har været fedt. Men det er ikke som sådan sjovt at være i det. Det gjorde for helvede ondt. Jeg havde et mærkeligt had- og kærlighedsforhold til det.

- Man ved bare, hvor meget man skal udsætte sig selv for, husker Vandborg.

Tony Martin trillede som forsvarende mester ud på enkeltstarten klokken 15.36. Ruten er 47,1 kilometer lang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip