Vandet må pumpes væk i våde Nykøbing Mors

Det varslede skybrud har ramt meget spredt i landet lørdag. Mange steder i Jylland har nedbøren været begrænset, mens man andre steder har fået rigtigt meget vand.

En af de hårdest ramte byer er Nykøbing Mors, hvor både Beredskabsstyrelsens afdelinger i Herning og Thisted er kommet på arbejde. I alt 21 mand og otte udrykningskøretøjer var lørdag aften i gang med at få vandet ledt væk.

Først og fremmest er den gal i et område ved havnen, hvor et igangværende kloakeringsarbejde i nærheden har gjort det vanskeligt for vandet at løbe væk.

Samtidig er der meldt om oversvømmelser på Fyrvejen, hvor flere husejere har fået vand i kælderen.

En af landets største ferieparker, Jesperhus, er også blevet hårdt ramt af vandmasserne. Lokalmediet limfjordsupdate.dk melder om de værste oversvømmelser i ferieparkens historie, og Beredskabsstyrelsen har pumpet tonsvis af vand væk fra campingområdet.

Billeder på limfjordsupdate.dk viser en badmintonhal, en række bygninger samt campingområder i ferieparken, der står under vand.

Endelig var Helligåndsåen ifølge pressemedarbejder Falck Frederik Madsen helt oppe på 180 centimeter over normal vandstand, og derfor arbejdede pumperne og beredskabsfolkene på højtryk.

Samlet set ser Jylland dog ud til at være sluppet ganske nådigt fra mødet med regnmasserne.

Klokken cirka 22 havde Falck således kun modtaget 30 vandrelaterede anmeldelser.

Ud over Nykøbing Mors har vandet givet særlige problemer i Vojens og Herning/Ikast-området. Begge steder havde kloakkerne svært ved at klare presset, og det har resulteret i oversvømmelser.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip