Vandet står stadig højt i Vendsyssel

Nordjyllands Politi, de lokale redningsberedskaber og Hjemmeværnet har nok at se til med at bekæmpe vandmasser i kommunerne Hjørring og Frederikshavn.

Vandet har hele dagen plaget nordjyderne og lukket flere veje og stoppet togdriften fra Hjørring til Frederikshavn.

Seneste situationsmelding fra indsatslederne er, at vandmængderne er svagt faldende, men der er stadig rigtigt meget vand mange steder omkring og i Hjørring og Frederikshavn, oplyser Nordjyllands Politi.

- Vi er nu gået over til det, vi kalder for en driftsfase, hvilket betyder, at vi vurderer, at vi har styr på situationen, oplyser vicepolitiinspektør Henrik Skals, der har haft ansvaret for politiets indsats hele dagen.

- Men mandskab fra beredskaberne forsætter med at arbejde hele aftenen og natten.

Styrker fra Beredskabsstyrelsen, der er indsat på Rønnestvej og Holmbovej i det sydlige Frederikshavn, har pumpet vand ud i havet. Længere mod nord, i Elling, er der også meget vand i byen.

Der er ifølge Beredskabsstyrelsen op til 40 husstande, som er truet af høj vandstand, blandt andet på grund af prop ved broen på Skagensvej. En enkelt ældre borger er blevet evakueret af kommunale medarbejdere.

Men meldingen fra beredskabschefen på stedet er, at situationen i Frederikshavn-området også er i bedring.

I Hjørring er situationen også under kontrol, selvom der fortsat pumpes vand væk fra mange steder, hvilket fortsætter hen over natten og formentlig også fredag. Der er stadig adskillige veje, som er spærret, blandt andet på grund af undermineringer af vejene.

- Vi får forsat meldinger om udfordringer med vejnettet, så vi opfordrer til, at folk kører forsigtigt og efter forholdene, siger vicepolitiinspektør Henrik Skals.

Ved viadukten i Sindal er man ved at rydde op, og forventningerne er, at man fjerner afspærringen i løbet af torsdag aften.

Nordjyllands Politi opfordrer borgerne til at følge Vejdirektoratets hjemmeside for trafikale opdateringer, ligesom politi.dk er opdateret med de veje, der pt. er spærret i Hjørring Kommune.

/ritzau/