Vandflyver mellem København og Aarhus er klar til april

Går alt efter planen kan de første passagerer tage Danmarks første søflyrute fra Langelinje i København til Østhavnen i Aarhus til april næste år.

Turen fra Aarhus til København vil tage under en time, mens billetten vil koste omkring 1500-1800 kroner. Det skriver Ingeniøren.

Projektet har været beskrevet flere gange før, men nu er de mange tilladelser hentet fra 21 instanser - lige fra Kystdirektoratet til Trafikstyrelsen, politiet og andre.

- Det tog ufattelig lang tid, men myndighederne har været enormt positive og haft ja-hatten på hele tiden, siger Rune Balle, manden bag projektet.

Projektet startede som Samsoe Seaplanes, men "Samsoe" måtte stryges fra projektet, da det efter 16 års sagsbehandling ikke har været muligt at få miljøgodkendelse til at drive øens flyveplads, der er anlagt i 1964.

- Det er ærgerligt, når noget af det vigtigste i projektet var at give en hånd til en trængt ø i udkantsdanmmark, siger Rune Balle.

Flere danskere har gennem årene forsøgt at åbne en søflyrute, men alle tidligere forsøg er strandet.

Når søflyet er klar, bliver det med fire daglige afgange mellem Aarhus og København.

Målgruppen bliver advokater, direktører, politikere og andre kunder, for hvem prisen er mere underordnet end tiden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip