Vandmasser vil fortsat genere København mandag morgen

Formentlig er det en god idé at tage af sted i god tid, hvis man skal på arbejde i København mandag morgen.

Søndag eftermiddag er en række store veje fortsat spærret af vandmasser fra nattens skybrud, og det er ikke sikkert, de alle vil være åbne igen mandag morgen.

Det fortæller vagtchef Henrik Brix fra Københavns Politi.

- På Lyngbyvej er der stadig masser af vand. Det er man i gang med at pumpe væk, men det ser ud til, at der er skader på viadukten, fortæller vagtchefen.

Vejen vil fortsat være spærret i begge retninger mandag, skriver Vejdirektoratet på Twitter.

På Gothersgade ved Nørrevoldgade er en gasledning blevet blotlagt, og kørebanen er undermineret. Her vil der formentlig heller ikke kunne køre biler mandag morgen.

Ved Langelinie er omkring 15 meters vej skredet ned i kanalen ved Kastellet. På Lersø Park Alle, Ørestads Boulevard og fra Tietgensgade ved Tivoli ned mod Kalvebod Brygge kæmpes der søndag eftermiddag fortsat med vandet.

Også ved Hellerup Station, Knippelsbro og på Sundby Metrostation bliver der pumpet vand op. Arbejdet er formentlig færdig sent søndag aften eller i løbet af natten.

Fordi Metroselskabet ikke har haft mulighed for at inspicere skaderne på Sundby Metrostation, er det søndag eftermiddag ikke til at sige, hvordan metroen kommer til at køre fra Islands Brygge til Vestamager.

- Vi forventer at køre normalt i den indre by. Men det er indtil videre usikkert, om metroen kommer til at køre normalt på strækningen fra Islands Brygge til Vestamager, siger kommunikationschef i Metro Service Jette Clausen.

Banedanmark pumper søndag eftermiddag fortsat vand væk fra Svanemøllen Station. Arbejdet på Østerport Station, der også har været oversvømmet, er afsluttet, og Banedanmark skal i gang med at undersøge, om vandet har lavet skader på signaler, sporskifter og kørestrømsanlæg.

Først senere på aftenen vil det stå klart, om togene kan køre som normalt mandag.

Omkring 5000 københavnske skoleelever, der er vant til at få serveret varm mad til frokost i skolen, kommer i hvert fald til at mærke efterdønningerne af skybruddet.

Skolemadordning Eat har fået oversvømmet køkkenet, så eleverne må nok have en madpakke med hjemmefra de kommende dage.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip