Vandmasserne lukker store veje i København

Flere større veje i Hovedstaden er søndag eftermiddag fortsat spærret af på grund af det voldsomme skybrud natten til søndag.

Værst ser det ud på de indre dele af Helsingørmotorvejen, som stadig er afspærret i begge retninger ved Ryparken Station.

- Vi kan ikke sige, hvor lang tid der vil gå, før vejen igen kan blive åbnet. Men vi opfordrer bilister til at være meget opmærksomme, hvis de begiver sig ud, siger politikommissær Lars Krabbe, Københavns Politi.

Politiet udelukker ikke, at problemerne med vandmasserne vil vare så længe, at morgentrafikken mandag morgen vil blive berørt.

Søndag eftermiddag er en række veje helt eller delvis afspærret. Det er Ørestad Boulevard på Amager, Christians Brygge langs Københavns Havn, Lersø Park Allé mellem Nørrebro og Østerbro og Hellerupvej ved Henningsens Allé.

I de hårdt ramte områder arbejder pumper fra Beredskabsstyrelsen på at få vandet væk.

I Nordsjællands Politis område faldt der også en del regn natten til søndag. Kun et enkelt sted meldes der søndag om problemer, nemlig i området omkring Henningsens Allé i Hellerup. Her kørte en taxi søndag morgen fast i vandmasserne.

Politiet opfordrer bilister til at være varsomme og sætte farten ned, hvis de kører ud, så de ikke risikerer akvaplaning på grund af vand på vejene.

I det indre København er Tivolisøen gået over sine bredder, og der er monteret pumper til at pumpe vandet væk. Derfor er en række gader i området blevet afspærret. Det drejer sig om Tietgensgade, Hambrosgade, Niels Brocks Gade og Stoltenbergsgade, oplyser Københavns Politi.

Politiet opfordrer borgere og ikke mindst virksomheder til at tjekke kældre, der ligger i lavtliggende områder, for at se, om der er sket skader på grund af regnen.

- Vi opfordrer folk til at køre derhen i dag, så de ikke får en stor overraskelse mandag morgen, siger Lars Krabbe.

Det drejer sig blandt andet om områderne: Ryvangs Alle/Tuborgvej, Helsingørmotorvejen ved Ryparken S-station, Lersø Park Allé/Rovsingsgade, Hillerødgade/Bispeengbuen, Gasværksvej/Istedgade/Vesterbrogade, Njalsgade, Store Kongensgade og Bredgade.

Når folk tjekker oversvømmelser i kældrene, skal de være opmærksom på, at vandet kan være kloakvand. Derfor bør man bruge gummistøvler og gummihandsker.

/ritzau/

 

Dagens Gossip