Vanvittigt forslag? EU vil blandt andet forbyde mink og fasaner

EU gør sig igen upopulær. Nu vil EU nemlig forbyde alle dyrearter, der ikke hører hjemme i Europa, oplyser Europarlament-kandidat for Venstre i Trekantsområdet & byrådsmedlem i Kolding, Asger Christensen.

Han mener ikke det er særligt fornuftigt og spørger om, hvor oprydningen skal starte.

- Skal fasanerne udvises? De stammer fra Asien, og blev ligesom dådyret, der er hjemmehørende i asiatisk Tyrkiet, importeret af adelen i 1600-tallet med henblik på jagt. Er det længe nok til at blive europæer, spørger Asger Christensen og fortsætter:

- Den nordamerikanske mink har små 100 år på bagen og er uønsket ifølge EU-forslaget. Det vil lukke minkavlen i Danmark ned og give et tab på 11 milliarder eksportkroner og cirka 20.000 arbejdspladser. En gevaldig lussing til den danske statskasse. Jeg vil gerne bede evt. tilhængere af forslaget om at anvise alternativer, der genererer ligeså mange kroner og arbejdspladser.

Asger Christensen mener, at forslaget er endnu et af dem, som gør EU svær at elske.

- Der burde være en instans, som gennemtænker konsekvenserne af et forslag og skrotter de mest uhyrlige. Så undgik vi ærgerlige historier på linje med lakridspiber og kanelsnegle – noget folk tager sig til hovedet over, fortæller Asger Christensen og fortsætter:

- Jeg forstår godt, man vil beskytte europæisk natur mod skader fra invasive arter, men – undskyld mig - den største ”forurener” i denne sammenhæng er vel dyreaktivister, som ikke kan holde fingrene fra minkavlernes bure.

Asger Christensen mener, at det indtil nu kun er miljøministeren, der har udvist fornuft i sagen, men de øvrige partier er larmende tavse.

- Så kom nu op på hesten – en hjemmehørende forstås – og støt ministeren i hendes forsvar for dansk minkavl. Ellers har I en forbasket pligt til at anvise alternativer, som kan generere lige så mange kroner og arbejdspladser, slutter Asger Christensen.

 

Dagens Gossip