Vanvittigt: Så meget skal du betale for at få alle dyrekort

Debatten har raset om de populære dyrekort. Forældre har følt sig udnyttet, tv-værter har raset og komikere har brændt dem af. 

Men nu har Detektor kortlagt, hvor meget det egentlig vil koste, hvis man vil samle alle kortene. 

Læs også: Se video, som skaber vild debat på Facebook: Provokatør brænder dyrekort

Og beløbet er ikke for familier med almindelige indkomster. 

Hvis du vil være 95 procent sikker på at få alle dyrekortene, skal du hive den nette sum af 76.400 kroner op af lommen, men så er du altså alligevel ikke helt sikker på at få dem allesammen. 

For ifølge en ekspert, der medvirker i DR-programmet, kan man slet ikke nå op på 100 procents garanti for at få alle kortene. 

- Hvis du køber ind for 10.000 kroner, så er sandsynligheden stadig stort set nul, nemlig en ud af en milliard. Hvis du skal være 50 procent sikker på at købe dig til alle kortene, så skal du have fat i 454 pakker og altså bruge 45.400 kroner i en af butikkerne, siger Susanne Ditlevsen til DR. 

Ifølge Dansk Supermarked er der produceret i alt 87.290.351 almindelige dyrekort, hvilket svarer til ca. 793.548 af hver slags. Specialkortene er der derimod kun produceret 5.819.357 af, hvilket svarer til ca. 193.978 af hver slags.

Læs også: Forældre raser mod Dansk Supermarked: Nu forsøger folk at score kassen på dyrekort

Og fordi kortene er sendt tilfældigt ud til butikkerne, er sandsynligheden for at købe sig til alle kortene meget lille, forklarer Susanne Ditlevsen. 

Den store interesse for dyrekortene har gjort, at der bliver holdt byttedage over hele landet, og det er her, man har den største chance, hvis man vil have fyldt hæftet.

En af de vrede forældre har skrevet en officiel klage til forbrugerombudsmanden, som næsten 1000 forældre har underskrevet indtil videre. 

 

Dagens Gossip