Vatikanet tøver over for fransk homo-ambassadør

Tre måneder efter, at Frankrig har udpeget en ny ambassadør i Vatikanet, venter regeringen i Paris stadig på godkendelse fra den katolske miniputstat i Rom.

Normalt tager det ikke mere end en måneds tid for Vatikanet at godkende en ambassadør og offentliggøre nyheden, efter vedkommende er udpeget af sin egen regering.

I de tilfælde hvor en ambassadør afvises, kommer der ikke en offentlig udtalelse, men blot en melding til det pågældende land.

Men denne gang er der blot stilhed.

Regeringen i Paris er tilsyneladende fast besluttet på, at den 55-årige erfarne diplomat Laurent Stefanini skal være Frankrigs repræsentant i Vatikanet.

Det franske udenrigsministerium beskriver den troende katolik som "en af vores bedste diplomater".

Regeringen udpegede Stefanini den 5. januar, men har endnu ikke fået svar fra Vatikanet.

- En forsinkelse på tre måneder er ikke normalt, siger en velinformeret kilde i Rom til det franske nyhedsbureau AFP.

Kilden tilføjer, at hvis der ikke kommer svar inden for en måned eller halvanden, er det "op til det pågældende land at tolke dette manglende svar".

Frankrig har tidligere nomineret en åben bøsse som ambassadør i Vatikanet. Det skete i 2007. Dengang modtog den franske regering aldrig svar og endte med at udpege en anden kandidat.

Stefanini er single og meget lukket om sit privatliv, skriver AFP.

Han har tidligere gjort tjeneste hos den franske repræsentation i Vatikanet, nemlig i årene 2001-2005, da han var ambassadørens højre hånd og næstkommanderende.

Den italienske avis La Stampa, der på bloggen Vatican Insider følger livet i pavestaten, skriver, at det kan være Stefaninis holdning til homoægteskaber - og ikke hans seksualitet i sig selv - der får Vatikanet til at tøve.

Homoægteskaber har været tilladt i Frankrig siden 2013 på trods af Vatikanets modstand.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip