Vejle om mange eksotiske indkøb: Der er en risiko

Danmark, Brasilien, Colombia, USA, Peru, Slovakiet, Sierra Leone, Cameroun og Elfenbenskysten. Listen over lande, der er repræsenteret i fodboldklubben Vejles spillertrup er blevet lang hen over sommeren.

De mange nye spillere er hentet til klubben gennem det netværk, som den nye ejer Andrei Zolotko har bragt med sig til klubben, og sportschef Steen Thychosen erkender, at klubben står foran en stor udfordring med den sammensatte spillertrup.

- Vi ved, der vil være et spild, når man henter 10-11 nationaliteter ind. Det er ikke alle, der får sig akklimatiseret her i Danmark. Så der er selvfølgelig en risiko, når man tager så mange ind.

- Man skal også give projektet en lille chance. Vi ved godt, de ikke slår til fra dag ét. Der vil være en tid, hvor alle de nationaliteter skal spille sammen, før vi kommer ud i en stærk enhed, siger Steen Thychosen.

For at få et fælles sprog hos de mange nyerhvervelser har Vejle ifølge sportschefen sendt de udenlandske spillere på engelsk sprogskole. Herefter er det planen, de skal lære dansk.

Men på trods af de mange handler har man ikke nødvendigvis set det sidste til Vejle i transfervinduet.

- Jeg vil ikke sige nej, for det kan godt være, der kommer en enkelt spiller mere, inden transfervinduet lukker. Det afhænger af, hvordan vi præsterer, og hvor der eventuelt skulle være huller på holdet.

Vejle har fem point efter tre kampe i 1. division, efter at Vejle torsdag vandt 3-1 ude over Vendsyssel.

Vejle har tidligere meldt ud, at man ikke har oprykning som mål i denne sæson, som derimod skal bruges til at få styr på projektet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip