Vejlegården: Politiet opgiver sagen mod Amin Skov

Skrevet af Ann Katrine Warren

|

12/07/2013

Dagens topnyheder

Sydøstjyllands Politi har opgivet sagen mod restauratør Amin Skov for branden på Restaurant Vejlegården på grund af manglende beviser. Politiet vurderer, at men ikke vil kunne få restauratøren dømt på det grundlag, man har lige nu.

Da man ikke har andre mistænkte eller spor i sagen, er det hele efterforskningen som stoppes. Politiet understreger dog, at sagen kan genoptages, hvis nye beviser dukker op.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

- På den ene side er der ikke det stærke bevis, der skal til for at rejse en tiltale mod Amin Skov Badrbeigi, og på den anden side er der ikke på videoovervågning, søgning med hunde, vidneforklaringer eller på anden måde fundet spor af gerningsmænd. Vi kan bare ikke komme videre med sagen på nuværende tidspunkt og derfor skal Amin Skov naturligvis ikke længere være sigtet, udtaler advokaturchef Birte Wirnfeldt i en pressemeddelelse.

Eftrforskningen

Politiet betegner sagen som meget alvorlig, og derfor er man heller ikke tilfredse med, at det ikke er lykkedes at opklare den påsatte brand, som havde syv arnesteder.

Under efterforskningen af branden har politiet ikke fundet beviser for, at der har været ukendte gerningsmænd i restauranten. Det er kun Amin Skov, som har forklaret dette.

DOKUMENTATION: LÆS HELE POLITIETS AFGØRELSEN I SAGEN

Restauratøren blev fundet bevidstløs uden for vinduet til Vejlegården, som stod i flammer. Han var forslået, men havde ikke mærker efter redskaber, sko eller andre genstande. 

3F, som lå i konflikt med Vejlegården, havde opsat overvågningenskamera, der dækkede en stor del af området ved restauranten. På optagelserne omkring gerningstidspunktet ses ingen andre personer, men der findes dog blinde vinkler, som kameraet ikke fanger, lige som det aktiveres med en smule forsinkelse af bevægelse.