Vejret driller de danske sejlere

Skrevet af admin

10/07/2015

Dagens topnyheder

Der var langt fra sommervejr over Middelfart Marina og Kaløvig torsdag. I Portugal er sommeren derimod på sit højeste, men lige lidt hjalp det.

For vejret drillede i den grad de danske sejlere, uanset om de konkurrerede herhjemme eller under sydligere himmelstrøg.

Ved VM i matchrace for kvinder i Middelfart blev sejlerne sendt på land før tid efter blot otte sejladser med vind over 20 meter i sekundet i baneområdet.

Den stærke vind fik således bådene til at smide sig om på siden, når besætningerne ikke var hurtige nok i vindpustene, hvilket umuliggjorde en fair afvikling

Fredag forventes der at blæse mildere vinde, så VM kan afvikles. Danske Camilla Ulrikkeholm ligger med sin besætning på en foreløbig fjerdeplads, og VM-sølvvinderen fra i fjor er stadig fortrøstningsfuld.

- Vi har kun sejlet omkring halvdelen af de indledende sejladser, og selvom vi har været lidt badedyrsagtige og kæntret fem gange, viser resultatet jo, at vi er med helt deroppe, hvor vi hører til, siger Camilla Ulrikkeholm i en pressemeddelelse.

Ulrikkeholm og hendes besætning nåede to sejladser torsdag, som gav en sejr og et nederlag, hvilket foreløbig rækker til en fjerdeplads og seks point.

Foran på en delt førsteplads ligger Lotte Meldgaard og besætning med foreløbig otte point.

Ved Nacra 17-klassens VM i Kaløvig måtte sejladserne også afbrydes, hvilket var en bet for de to danske landsholdsbesætninger - Allan Nørregaard/Anette Viborg og Lin Ea Cenholt/Christian Peter Lübeck - som havde tunge placeringer med fra onsdag og derfor ikke fik mulighed for at fratrække disse sejladser.

Vejret og vinden drillede også i Portugal, hvor der sejles EM i 49'er og 49'erFX. Men her var det manglende vind, der var problemet.

Det lykkedes at gennemføre to sejladser i herrernes 49'er, der betød, at Jonas Warrer og Anders Thomsen bevarede fjerdepladsen.

For kvinderne i 49'erFX blev torsdagens planlagte sejladser også aflyst grundet for lidt vind, og der var ingen forskydninger for de danske par, der alle tre stadig er med i guldkampen.

/ritzau/