Vejrguderne leverer grå afslutning på Danmark Rundt

Skrevet af admin

29/07/2016

Mest læste i dag

Hvis man har tænkt sig at springe på cyklen eller tage i skoven i weekenden, så er det med at huske regntøjet.

Der er nemlig risiko for, at weekendvejret bliver en våd omgang.

Det siger vagtchef Lars Henriksen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Fredag formiddag får de nordlige og østlige egne regn eller byger - måske med torden. Ellers bliver det ganske fint vejr i resten af landet med lidt sol de fleste steder, men også med enkelte byger og 23 grader. Fredag aften trækker der dog skyer ind over landet, som er leveringsdygtige i byger de fleste steder, siger Lars Henriksen.

DMI har natten til fredag sendt et risikovarsel ud, da regnvejret kan blive kraftigt lokalt.

- Vi bliver klogere på, hvor kraftig regnen bliver i løbet af morgenen, men som det ser ud nu, har vi udsendt et varsel for den sydlige af landet og Fyn, siger vagtchefen.

Når vi bevæger os længere hen på weekenden, kan der for en kort bemærkning opstå håb om tørre fødder og solskin.

Vagtchefen fortæller, at lørdagen kan starte en anelse gråt, men det skal nok blive ganske godt mange steder i landet, når morgenduggen er væk.

- Hen på formiddagen lørdag bliver det ganske fint weekendvejr med nogen sol og kun ganske få byger. Temperaturen havner på op til 22 grader, siger Lars Henriksen.

Søndag er dog en lidt anden historie. Det er ellers her, at rytterne i Danmarks største etapeløb på cykel, PostNord Danmark Rundt, kører ind på de sidste kilometer i hovedstaden.

Ud over i den nordlige del af landet bliver der stedvis regn og byger og måske endda torden. Temperaturen holder sig på 20 grader eller lige derunder.

- Skal man ud og se femte og sidste etape af Danmark Rundt søndag den 31. juli på ruten mellem Karrebæksminde og Frederiksberg, vil det derfor være en god idé at medbringe paraply eller regntøj, slutter vagtchefen.

/ritzau/