Vejrudsigten lover 18 grader i Sotji

Mens foråret lader vente på sig herhjemme, har de ingen problemer med at holde varmen i OL-værtsbyen Sotji.

Vejrudsigten for torsdag lover temperaturer op til 18 grader, og det er ikke unormalt for årstiden i kystbyen ved Sortehavet, der har subtropisk klima.

Indtil videre er det dog lykkedes at følge det planlagte OL-program uden større problemer, bortset fra at et par træninger hist og her er blevet aflyst.

Og det skulle meget gerne fortsætte sådan, siger Den Internationale Olympiske Komités (IOC) pressetalsmand, Mark Adams.

- Jeg har forstået, at der kommer sne i weekenden, hvor temperaturen også vil falde, men jeg er ikke meteorolog, så jeg kan ikke vide mig helt sikker, siger han til nyhedsbureauet dpa.

Indtil videre har værterne klaret vejrudfordringerne ved at tilføre kunstig sne, som man på forhånd har sørget for at lagre i tonsvis for at være forberedt på det værste.

Samtidig foregår skikonkurrencerne i Rosa Khutor, som ligger mere end 1000 meter over havets overflade og derfor oplever langt lavere temperaturer end ved kysten.

En del atleter har dog klaget over sneen, der til tider har været temmelig våd og tung.

Men, som Mark Adams minder om, så var der også problemer med sneen ved legene i Vancouver for fire år siden.

Her var vejret også mildt, samtidig med at det regnede en del i skiområderne Whistler og Cypress Hill. Det gav arrangørerne store udfordringer med at holde pisterne i ordentlig stand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip