Velspillende Wozniacki er finaleklar i Luxembourg

19/10/2013 21:22

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Caroline Wozniacki nærmer sig årets første turneringssejr.

Den danske tennisstjerne vandt lørdag aften semifinalen ved Luxembourg Open med 6-4, 6-4 over tyske Sabine Lisicki og er storfavorit til titlen.

I søndagens finale venter endnu en tysker, nemlig 19-årige Annika Beck, som aldrig har vundet en turnering på højeste niveau før. Faktisk har Beck aldrig været i en finale på WTA Touren i sin karriere.

Den 23-årige topseedede tidligere verdensetter fra Danmark har et noget mere imponerende cv med 20 titler.

Wozniacki spillede en stærk kamp mod Lisicki, som har haft en ganske fin sæson kulminerende med finalen ved Wimbledon i sommer.

På papiret var Wozniacki favorit mod Lisicki, der er nummer 15 på verdensranglisten, hvor danskeren er nummer ni. Men 2-2 i indbyrdes kampe vidnede om, at det kunne blive tæt i spillernes femte møde.

Det var dog ikke tilfældet. Efter at have servet første sæt hjem ved stillingen 5-4, fik Wozniacki en forrygende begyndelse på andet sæt.

Wozniacki brød Lisickis serv til 1-0, og det gentog sig i tyskerens næste serveparti. Foran 3-0 med to brud lignede det en sikker Wozniacki-sejr. Det blev også 4-0 til Wozniacki, inden Lisicki vandt et parti i andet sæt.

Ved stillingen 5-2 forsømte Wozniacki at serve kampen hjem, men danskeren holdt hovedet koldt og servede sejren hjem i andet forsøg. Wozniacki vandt på sin fjerde matchbold.

Finalemodstanderen Annika Beck, som blot er nummer 57 på verdensranglisten, havde endnu lettere ved at spille sig i finalen.

I lørdagens første semifinale gav schweizeren Stefanie Vögele nemlig op i begyndelsen af andet sæt, da tyskeren førte 7-5, 1-0. Vögele var ifølge det tyske nyhedsbureau dpa angiveligt for udmattet til at kunne fortsætte.

Wozniacki tabte sin hidtil eneste finale i år, da hun ved turneringen i amerikanske Indian Wells i marts blev slået af Maria Sharapova fra Rusland.

Søndagens finale kan blive Wozniackis sidste kamp i år. Danskeren er ikke direkte kvalificeret til næste uges sæsonafslutning ved WTA Championships i Istanbul, hvor kun de otte bedste spillere i verden deltager. Wozniacki rejser dog til Istanbul som reserve.

/ritzau/