Venezuela har indledt menneskejagt på politiker

Samtidig med, at tusindvis af mennesker lørdag demonstrerede til fordel for Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, meddelte han, at politiet har indledt en menneskejagt på oppositionens leder Leopoldo Lopez.

Leopoldo Lopez har stået bag de de demonstrationer mod regeringen, som onsdag udviklede sig fatalt. Mindst tre mennesker omkom og 23 andre blev såret, da tilhængere og modstandere af Maduro stødte sammen i hovedstaden Caracas.

Flere demonstranter forklarer deres utilfredshed med Maduro med hans håndtering af landets økonomi.

Lørdag kom Maduro med sin udlægning af urolighederne.

Fra en farvestrålende talerstol med sloganet "Pueblo de Paz" - fredens folk - påtrykt på alle sider, sagde Maduro til sine tilhængere:

- Lopez beordrede alle disse voldelige børn, som han selv har oplært, til at ødelægge statsanklagerens kontorer og halvdelen af Caracas og derefter gå i skjul.

Maduro opfordrede menneskemængden til at fordømme, hvad han kaldte et amerikansk-støttet fascist-komplot for at få ham fjernet fra præsidentposten.

- Meld dig selv, din kujon, sagde Maduro om Leopoldo Lopez ifølge nyhedsbureauet AP.

Oppositionslederen blev sidst set onsdag aften, og styrker fra sikkerhedstjenesten forsøger at opspore ham, siger Nicolas Maduro.

Den amerikanske regering afviser beskyldningerne om at være involveret i et forsøg på at vælte Maduro.

Ifølge udenrigsminister John Kerry er USA "dybt bekymret" over den tiltagende vold under demonstrationerne i Venezuela.

- Vi er især foruroliget over meldinger om, at den venezuelanske regering har anholdt eller tilbageholdt snesevis af anti-regerings demonstranter og udstedt en arrestordre på oppositionsleder Leopoldo Lopez, siger Kerry.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip