Veninde udvist til Afghanistan: 5.A demonstrerer for Yasmin

Efter lang tids kamp fik familien Ahadi i onsdags den nedslående besked: De kan efter mere end tre år i landet ikke få asyl og skal forlade Danmark senest 4. januar.

Men det stopper ikke eleverne i 5.A på Vestre Skole i Middelfart. De går i klasse med familiens ældste datter, 11-årige Yasmin, og mandag går de fakkeltog gennem Middelfart, og de har inviteret politikere som Johanne Schmidt-Nielsen, Pernille Rosenkrantz-Theil og Mette Frederiksen til at gå med. Det skriver fyens.dk.

Indtil videre har 97 personer meldt sig demonstrationen til fordel for familien Ahadi, der starter mandag kl. 17 ved Guldkronen på Torvet. Herfra går turen til rådhuset, hvor der vil være sang og taler.

Læs også: Venner kæmpede for 11-årige Jasmin: Nu er hun udvist til Afghanistan

Klassen startede før sommerferien kampen for deres veninde med et videobrev til Helle Thorning-Schmidt, hvor de tryglede hende om hjælp. 

Yasmin kom til Danmark i 2010 med sin søster og sin gravide mor. De var flygtet fra Afghanistan og undervejs var de blevet skilt fra Yasmins far og bror. Resten af familien fik derfor humanitært ophold i Danmark, fordi livet som enlig mor i Afghanistan bliver anset som meget farligt.

Men sidste år fandt de frem til far og bror i en græsk flygtningelejr, og familien blev genforenet i Danmark. Glæden blev dog kun kort, for nu forsvandt grundlaget for familiens opholdstilladelse.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Yasmin er meget bange for at skulle tilbage til Afghanistan. Hun frygter, at hun ikke kan få lov til at gå i skole, og hun er nervøs for sin fars sikkerhed, da han har kørt lastbil for vesterlændinge i landet, hvilket nogle er vrede over.

I går oprette 5. A gruppen Lad Yasmin blive på Facebook. Den har nu over 2100 sympatisører.

Herunder kan du se klassens videobrev til Helle Thorning-Schmidt.

 

Dagens Gossip