Venner mødes ved VM under skærpet opsyn

Når nationalmelodierne spilles torsdag aften før kampen mellem Tyskland og USA i gruppe G ved fodbold-VM, bliver det en speciel oplevelse for en række aktører på det amerikanske hold.

Den tyske fodboldlegende Jürgen Klinsmann, som i dag er landstræner for USA, har bebudet, at han synger med på begge nationalmelodier.

For den amerikanske midtbanespiller Jermaine Jones bliver opgøret også en mærkelig størrelse, da han er født, opvokset og har spillet det meste af sin karriere i tysk fodbold. Ja, han er endda noteret for tre A-landskampe for Tyskland.

- Jeg lukker mine øjne ved begge nationalmelodierne og lader det hele gå gennem min krop, og derefter vil jeg forsøge at spille mit spil, siger 32-årige Jones, som nu spiller i tyrkiske Besiktas.

Han spillede tre venskabskampe for Tyskland i 2008, men blev vraget til EM-slutrunden det år af Joachim Löw, som fortsat står i spidsen for tyskerne.

Jones var "meget vred" i to-tre dage, har han indrømmet.

- Jeg er altid stolt af begge lande. Jeg voksede op i Tyskland, og landet gav mig en masse. Jeg kommer ikke til at sige noget ondt om Tyskland. Jeg har mange venner i Tyskland. Alt er godt, og alt sker af en årsag, siger Jones, hvis far er amerikaner og mor tysker.

Jones' landsholdskolleger John Brooks, Fabian Johnson og Timothy Chandler er alle ligeledes født og opvokset i Tyskland, hvor de fortsat spiller på klubniveau. Bayern München-talentet Julian Green, som er født i USA, er også opvokset i Tyskland.

Både Tyskland og USA avancerer til 1/8-finalen med uafgjort på bekostning af Ghana og Cristiano Ronaldos Portugal.

Derfor kigger alverdens øjne ekstra meget på Tyskland-USA-opgøret i Recife for at holde øje med, om holdene faktisk spiller for at vinde.

Situationen er allerede blevet sammenlignet med VM-skandalen fra 1982, hvor Østrig og Vesttyskland mødtes i en gruppekamp. Her vandt Vesttyskland på kontroversiel vis 1-0, hvilket sendte begge hold videre på Algeriets bekostning.

Klinsmann vil slet ikke høre tale om, at han og tyskerne har lavet en forhåndsaftale om uafgjort i torsdagens kamp.

- I taler om ting, der fandt sted for flere årtier siden. Den omtalte kamp er en del af tysk fodboldhistorie, ikke den amerikanske. Hvis I ser på det amerikanske hold, så prøver vi altid på at vinde, siger Klinsmann.

Som spiller var han blandt andet med til at vinde VM i 1990, mens han som tysk landstræner førte sit land frem til VM-bronzen i 2006 - med Joachim Löw som sin assistent.

Kampene i gruppe G begynder klokken 18 dansk tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip